top of page

Szemöldök laminálás

Mit jelent a szemöldök laminálás?

A szemöldök laminálás a szempilla liftinghez hasonló eljárás, melyeknek során a rakoncátlan szálakat egyenesre fésüljük, majd fixáló zselé segítségével a kívánt irányba állítjuk őket. Az eredmény 6-8 héten át tartós, majd ismételhető.

Kinek ajénlott a szemöldök laminálás?

Egy szépen formázott, szimmetrikus szemöldök kiemeli az arcot, és smink nélkül is rendezett, elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ez az eljárás megkönnyíti azok dolgát, akiknek nehezen formázható a szemöldöke, vagy egészen egyszerűen nem szeretnének minden reggel hosszú perceket szánni a szemöldökformázásra.

A szemöldök laminálást érdemes kipróbálni akkor is, ha micro blading eljárást tervezünk, de nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy szeretni fogjuk a végeredményt. A laminálással nem köteleződünk el egy forma mellett évekre, hiszen a hatás 6-8 hét alatt elmúlik.

Tetovált szemöldökön is elvégezhető a kezelés?

Jó hírünk van: igen! A tetoválást követően meg kell várni, hogy a hegek teljesen meggyógyuljanak, és ha ez megtörtént, a laminálás nagyszerű kiegészítője lehet egy tetovált szemöldöknek.

Mennyire tartós a szemöldök laminálás?

Az első 48 óra letelte után nem igényel különösebb karbantartást, elegendő reggelente, illetve az esti arctisztítás végén átfésülni a szálakat, és  6-8 hétig tartós hatású.

Károsítja a laminálás a szemöldököt?

Nem károsítja a szemöldököt, amennyiben biztos forrásból származó anyagokkal, a hatóidőket pontosan betartva végzik.

Mennyi időt vesz igénybe a kezelés?

A kezelés körülbelül 30 percet vesz igénybe.

Érheti víz a szemöldököt?

A kezelést követő első 24-48 órában kerülni kell, hogy a frissen laminált szemöldök vízzel érintkezzen, mert az gyengítheti az alkalmazott anyagok hatékonyságát. Azonban ha letelt ez az idő, már bátran úszhatunk vagy szaunázhatunk is, mert az eredmény vízálló.

Mire kell figyelni a kezelés után?

Az első 48 órában kerülendő az erős sminklemosók, hámlasztók, illetve olaj bázisú készítmények használata a szemöldök területén és környékén. Az érintett területet nem szabad dörzsölni, nyomkodni. Amennyiben bármilyen irritáció lép fel, hidegvizes borogatást kell helyezni a területre, és értesíteni a háziorvost.

Az első 24 órában kerülni kell a 

  • sampon vagy hajbalzsam szemöldökre jutását;

  • az erős hőhatást vagy gőzölést;

  • az úszást, szaunázást.
     

Érdemes átgondolni, hogy milyen végeredményt szeretnénk látni. Akár képekkel is érdemes készülni, hogy megmutathassuk a szakembernek, mi az a stílus, ami közel áll a világunkhoz. Természetesen az elkészült munka igazodni fog a természetes adottságainkhoz, semmiképpen sem lesz pontosan ugyanolyan, mint az inspiráció, amit követünk.

Mivel a szemöldök laminálás utáni egy-két napban kerülni kell, hogy a szemöldök területét nedvesség, extrém hő, pára, vagy olajos kozmetikumok érjék, célszerű a styling előtt hajat mosni.

A talán legfontosabb teendőnk pedig az, hogy ha elhatároztuk, hogy profi szemöldök stylistra bízzunk a szemöldökünket, akkor az időpont előtt már ne szedegessük a szemöldököt. Különösen laminálásnál fontos, hogy a szakember minél több “hozott anyagból” dolgozhasson, így minél nagyobb szabadságot kapjon a forma kialakítása során.

A szemöldök laminálást érdemes henna festéssel kiegészíteni azoknak, akik erősebb színt szeretnének, illetve az esetleges hiányos foltokat szeretnék kiegészíteni a szemöldökük területén.

bottom of page