top of page

Plasma Pen Kezelés

- termikus ionizáció -

A Plazma Pen egy innovatívabb bőrfiatalító, bőrfeszesítő eljárás, mely hatékony a ráncok, a hegek és a pigmentfoltok korrigálásában. A Plazma Pen plazmakisüléssel nem invazív módon apró sebeket ejt a bőrön. Ezek körül beindul a kollagéntermelődés, a bőr feszesebbé válik.

A plazma egy ionizált gáz, ami ionokból és elektronokból áll, ezeket az elektromos plazmakisüléseket juttatjuk a bőr felszínére.

Nagyon látványosan alkalmazható az alsó és felső szemhéj területén, épp ezért ez az egyik legkedveltebb kezelési zóna. A felső szemhéj laza bőrtöbblete esztétikailag feszélyező, ám ezen túlmenően a mindennapi életünkben is zavaró tényező lehet. A felesleges bőr látási nehézségeket okozhat, így a kezelés révén, a bőrmennyiség csökkentésével, újra régi önmagunk lehetünk és tisztán látva könnyedén végezhetjük mindennapi teendőinket.
Az alsó szemhéj ráncosodásának szintén bőrfelesleg az oka, így a szem alatti terület is jó eredményekkel fiatalítható ezzel a módszerrel.
 
Az eljárás továbbá jól működik ráncfeltöltés alternatívájaként az ajak körüli ráncok, dohányzó ráncok eltüntetésére. Jól alkalmazható továbbá szarkalábak, akne után maradt hegek kezelésére, a szem körüli koleszterinlerakódások eltávolítására, az értágulatok, seprűvénák minimalizálására, a szemölcsök – így például uszodaszemölcsök, vírusos szemölcsök - eltávolítására, valamint a keratosis, a melasma, szeplők, lentigok, fibromak és striák kezelésére egyaránt.
 
A plazma kezelés a plazma, azaz a negyedik halmazállapot alkalmazásával történik. Ezt a levegő gázrészecskéinek ionizálásával érjük el a kezelőeszköz révén. Amikor a kezelőfejet közelítjük a bőrfelszínhez, létrejön egy elektromos ív, mely egy adott pontban a bőr felső rétegeinek szublimációját idézi elő, anélkül, hogy a mélyebb rétegek vagy a környező szövetek károsodnának.

A kezelés stimulálja a bőrben a fibroblasztok képződését, ennek köszönhetően fokozódik a kollagén és elasztin termelődés és beindulnak a bőr további természetes, regeneráló folyamatai, melynek eredménye a friss és új felszíni bőrszövet. A kezelést követően a bőr látványosan feszesebb és rugalmasabb lesz. Végeredményben a bőr mennyisége – tehát a felesleg vagy a károsodott bőrréteg – csökken az adott területen.

A kezelendő területet helyileg, krémmel érzéstelenítjük, majd körülbelül félóra elteltével fertőtlenítjük is azt. A kezelés ezután precízen, pontszerűen, történik, gyakorlatilag fájdalomérzet nélkül. 
A kezelőfej mikrosérüléseket okozva, apró pontokban távolítja el a felesleges szövetet, gyorsan, hatásosan, vért és vágásokat mellőzve. 
 
Akár egy kezelés is elegendő lehet, mely után látható vált
ozást észlelhetünk, de erősen ráncos, lógó szemhéj vagy makacsabb bőrprobléma esetén a beavatkozás megismételhető. Ehhez 4-6 hétnek kell a kezelések között eltelni.
Évek múlva érdemes ismétlő kezelést végrehajtani, hogy garantálhassuk a hosszútávú hatást.

Mi a teendő a plazma kezelés után?

A kezelés után a kezelt helyen kis barna színű pörkök keletkeznek, melyek heg nélkül leválnak. Körülbelül 5 napot ölel fel a pörkösödés és leválás időszaka. Ezeken túl duzzanatra/ödémára lehet számítani a kezelt területen, mely szintén néhány napon belül mérséklődik, ezután folyamatosan elmúlik magától.
A kezelés helyét semmiképpen se érintsük,. A pörkösödő mikrosebeket semmiképp se kaparjuk, hogy a fertőződést és a hegesedést elkerüljük.

 

ÖDÉMA ELLEN: Szemhéj kezelések előtt 3-5 nappal kezdj el 3x1 DIURERBE növényi vízhajtó tablettát szedni, így az ödéma minimálisra csökkenthető! 
 
A szolárium használata és napozás minimum 6 hétig ellenjavallt és persze a mindennapos, rendszeres fényvédelem elengedhetetlen, a kezelt területen legalább 90 napig. Ehhez magas faktorszámú, 50-es UVA és UVB fényvédő készítményt ajánlunk.
 

Meddig tart a plazma kezelés eredménye?

A plazma kezelés eredménye akár évekig is tarthat, egészen addig, amíg a bőr ismét megereszkedik vagy amíg a korábbi probléma újra jelentkezik. Mivel ez egyéni tényező, ezért általános tendenciákat és időintervallumokat tudunk mondani, a hatásosság teljes mértékben egyedi.

Ellenjavallatok:

 • 1 éven belüli szemhéj plasztika

 • lidokain érzékenység

 • aktív bőrfertőzés (szemölcs  ekcéma stb.)

 • aktív herpesz

 • lázas, gyulladt állapot

 • daganatos megbetegedések

 • krónikus bőrbetegség

 • véralvadási problémák 
  (
  ralvadásgátlók szedése esetén a beavatkozás előtt érdemes háziorvossal vagy szakorvossal konzultálni)

 • gyenge gyógyulási képesség

 • rosszindulatú bőrelváltozások

 • pikkelysömör

 • keloid képződésre való hajlam

 • terhesség és szoptatás

 • kezelést megelőző fél éven belüli gyümölcssavas hámlasztás

 • cukorbetegség

Plasma pen / Plazma pen / Termikus Ionizáció Lógó Szemhéj kezelés
Plasma pen / Plazma pen / Termikus Ionizáció Lógó Szemhéj kezelés

​ÁRAK:
 

Szemöldök közötti ráncok:  15.000 Ft

Felső szemhéjak kezelése:  30 .000 Ft

Szem alatti táskák kezelése:  30.000 Ft

Szarkalábak kezelése:  25.000 Ft

Nyak-toka kezelése: 40.000 Ft

Homlok függőleges - vízszintes ráncai :  30.000 Ft

Orr-ajak barázdák, ajak feletti ráncok:  20.000 Ft

*Több terület egyidejű kezelése esetén -10% kedvemény

**Egyéb területek megegyezés szerint

bottom of page